Kalendarium

2017

Kommande | Genomförda evenemang: 2020 2019 2018 2017 2016 2015
 • sön
  02
  jul
  2017
  lör
  08
  jul
  2017

  Livets skola - att bli människa

  Vi människor, säger Martinus, är inga riktiga människor – ännu. Vi befinner oss i en utveckling ut ur djurriket på väg mot det han kallar det riktiga människoriket. Denna utveckling äger rum i den fysiska världen. Man kan likna denna värld vid en skola, Livets skola, som har sin egen pedagogik med klassrum, elever och lärare. För att bäst tillgodogöra sig undervisningen är det en fördel att vara medveten om allt detta. Vi behöver lära oss att förstå undervisningen, lära oss att kommunicera med läraren, att uppskatta raster och lov och bli medvetna om slutmålet med skolgången - att bli ett med vår lärare.

  Läs mer och anmäl dig på martinuscentervarnhem.se

 • sön
  09
  jul
  2017
  lör
  15
  jul
  2017

  Det kommande världsriket

  Hur kan vi hålla oss på rätt köl i dagens krisdrabbade samhälle? Med Martinus andliga vetenskap ser vi tidens tecken i ett helhetsperspektiv: vad som är utvecklingens mål, och vilka erfarenheter som krävs för att nå dit. Att veta vad som tillhör “det gamla” respektive “det nya” av det vi möter i livet - vad som är under degeneration och vad som är under utveckling - hjälper oss att stödja den gryende allkärleken också i världen. Under denna kursvecka belyser vi de stora världshändelserna och ser hur de ingår i en större plan för mänskligheten - en omvandling av dagens ofullkomliga värld till en strålande värld av kärlek och humanitet.

  Läs mer och anmäl dig på martinuscentervarnhem.se

 • fre
  01
  sep
  2017
  sön
  03
  sep
  2017

  Tidfaktorekonomi - Visioner om ett nytt ekonomiskt system

  Välkommen till en kurs i ekonomi för framtiden. Kursen riktar sig till alla som är intresserade av ekonomi eller samhällsfrågor och som vill orientera sig i hur ett rättvist och rättssäkert ekonomiskt system skulle kunna fungera och hur det kombinerat med ett nytt rättstänkande skulle kunna införas i dagens samhälle. I kursen presenteras grunddragen i det nuvarande ekonomiska sys­temet med dess brister och konsekvenser. Utifrån detta introduceras steg för steg tidfaktorekonomin och en mänsklig rättsgrund, som vi också samtalar kring gemensamt. Kursen kommer att bestå av föredragningar, samtal och gruppdiskussioner.

  Praktisk information
  Ankomst till Kosmosgården sker under fredag eftermiddag. Klockan 18:00 serveras soppa, kursen startar 19:00. Kursen pågår till söndag 13:00 och därefter serveras lunch. Vi är tacksamma om varje kursdeltagare städar sitt eget rum efter kursen. Vi hjälps åt med gemensamma utrymmen.

  Priser
  Priserna gäller per person. Alla måltider samt fika ingår i priset. Maten är vegetarisk/vegansk. Vi hjälps åt med disken. Sängkläder och handduk tar du med själv.

  Kursavgifter
  Boende i enkelrum 1 050. Dubbelrum 950 kr per person. Camping 800 kr. Eget boende 750 kr.

  Anmälan
  Anmälan och frågor till Ulf Sandström via mejl ulf.sandstroem@gmail.com eller telefon 073-642 22 12.

  Mer information
  om kursens upplägg, lästips, betalning och praktiska frågor ges vid anmälan.

  Läs mer om kursen: Ekonomikurs 1-3 sept 2017